Zorg op locatie

Zelfstandig Thuis

Iedereen weet dat de vergrijzing toeneemt en dat het overheidsbeleid is, de ouderen zo lang mogelijk zelfstandig te laten wonen. Dat laatste kan risico impliceren dat mensen niet meer worden gezien in de mondzorg iemand is bijvoorbeeld blind of heeft versleten knieën of heupen, zodat hij de deur niet meer uitgaat voor de reguliere mondcontrole bij de tandarts of tandprotheticus.

Een kwalijke ontwikkeling want goede gezondheid in de mond bepaald mede een goede algehele gezondheid en welbevinden

Je wilt dat mensen probleemloos kunnen kauwen, pijnloos eten en een keurig gebit hebben, of het nu hun eigen tanden of kiezen zijn of een gebitsprothese.

De professionele zorgverleners, maar ook mantelzorgers, familie en kennissen die dicht bij de kwetsbare ouderen staan moeten problemen in de mond kunnen signaleren.

Slechte adem?

Ruikt een drager van een gebitsprothese bijvoorbeeld uit zijn mond, doet hij tijdens het eten zijn gebitsprothese uit om pijn te vermijden? Of wordt er kleefpasta gebruikt? Dat geeft aan dat het kunstgebit niet past en dat deze passend moet worden gemaakt.

Ook sterk afhangende mondhoeken (vaak vochtig en ontstoken) wat een sacherijnige uitstraling geeft wordt vaak veroorzaakt door het slinken van de kaken. Dan moet de wijkverpleegkundige, mantelzorger of naasten weten dat de tandprotheticus nodig is.

Zorg aan huis

Het is een mooie en dankbare taak om cliënten thuis van dienst te kunnen zijn. Een tandprotheticus is gespecialiseerd in tandprothetiek en kan al zijn behandelingen bij u op locatie uitvoeren. Hij heeft ook oog voor bredere zorgbehoefte en kan indien nodig doorverwijzen naar bijvoorbeeld huisarts, tandarts of ziekenhuis.