Tandprothese Eindhoven

Wat is een tandprothese?

Een tandprothese is de verzamelnaam voor alle verschillende tandvervangende middelen. Prothese betekent dat ook letterlijk: kunstmatige vervanging van een defect lichaamsdeel. Tanden en kiezen kunnen een hoop verslijten in de loop der jaren of kapot gaan met een ongeluk, waardoor ze uiteindelijk aan vervanging toe zijn. Tandprothese is dus de vervanging van een kapotte/uitgevallen tand die niet meer te herstellen is.

Wanneer een tandprothese van Jules van Noort in Eindhoven?

Een tandprothese is gelukkig in de meeste gevallen niet nodig. Vaak kunnen de tanden gewoonweg worden gerestaureerd, waardoor u uw eigen tanden behoudt. Is er dus helemaal niks meer aan te doen? Dan zal tandprothese de oplossing zijn voor weer een mooi gebit, waar u trots op bent. Tandprothese kunnen worden onderverdeeld in enkevoudige- en meervoudige tandprothese.

Waarom Jules van Noort in Eindhoven?

Waar laat u uw tandprothese zetten? Of nog belangrijker, waar laat u zichzelf advies geven? Jules van Noort in Eindhoven, snapt dat u graag uw eigen tanden behoudt. Wij zullen dan ook echt alleen tandprothese aanraden, als er niets anders meer mogelijk is. Wat voor een soort tandprothese het vervolgens wordt is een kwestie van het gesprek met u aangaan. Wij willen al uw behoeftes met betrekking tot uw tanden weten, zodat we op basis hiervan een passend advies kunnen geven.

Soorten tandprotheses

Er zijn veel verschillende soorten tandprotheses die onderverdeeld kunnen worden in enkelvoudige tandprothese en meervoudige tandprothese. Bij een enkelvoudige tandprothese wordt slechts één tand vervangen en bij meervoudige tandprothese worden er meerdere tanden vervangen. Dit wordt ook wel een gebitsprothese genoemd.

Is uw kunstgebit kapot of gebroken?

Voor een vakkundige reparatie van uw kunstgebit of gebitsprothese bent u bij ons aan het juiste adres!